Welke trading strategieën zijn er?

Ga nu traden en open een account bij eToro!

75% van de retail investors verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze provider. Je moet jezelf afvragen of je het mogelijk verlies van geld kan veroorloven.

Strategisch traden

Het is aan te raden om met een bepaalde strategie te traden. Lees je van te voren in in de verschillende manieren om te traden en de bijbehorende risico’s en kies een strategie die bij jouw kwaliteiten past. Het is het beste als de strategie en manier van traden goed bij jouw persoonlijkheid en doelstellingen passen. Een strategie is hierbij vaak niets meer of minder dan bepaalde afspraken die je met jezelf maakt over het handelen.

strategisch traden

Korte en lange termijn strategieën

Je kan kiezen voor traden op de korte termijn en traden op de lange termijn. Online is de korte termijn soms een trade van een paar minuten en lange termijn een van enkele dagen. Maar als je in aandelen handelt zijn dit hele andere termijnen. Hier wordt korte termijn handelen gezien als een paar jaar en lange termijn handelen tot wel 25 jaar. Kies een manier van handelen die bij jou past. Ben je een actieve trader die graag actief met zijn beleggingen bezig is? Ga dan online traden. Kies je liever voor een wat passievere manier van traden? Handel dan in aandelen en probeer over de jaren heen hier winst uit te halen.

Tijdstip en criteria van een strategische belegging

Wanneer begin je met beleggen en wanneer start je een bepaalde trade? Sommige mensen letten hierbij op de koers, maar je kan ook kijken naar de prijzen, het consumentenvertrouwen, beslissingen van het management of het dividendrendement. Veel van deze factoren kunnen bepalen wat voor jou het beste moment is om je trade te starten. Daarnaast kies je ook zelf waar je in wil gaan handelen. Stel hier criteria voor jezelf op die jij belangrijk vindt en houd deze criteria in het oog. Pas hier je trades op aan. Handel je liever in grondstoffen, in aandelen van een bedrijf of in ETF’s?

trading strategie

Vermogen beschermen en kansen spreiden, dat is strategisch traden!

Het is belangrijk om je vermogen altijd goed in de gaten te houden en bij een te groot verlies direct te stoppen met je belegging. Bepaal voor jezelf van te voren het bedrag dat je voor je trades wil gaan inzetten en ga niet over dit bedrag heen. Daarnaast is het belangrijk om je kansen te spreiden en op verschillende trades in te zetten. Spreid je risico’s zoveel mogelijk  en weeg deze af tegen de mogelijke winst. Is een trade de moeite waarde of kan je deze beter laten lopen? Spreid je kansen en pas actief risicomanagement toe.

Ga nu handelen in Cryptocurrencies en open een account bij Plus500! CFD’s zijn complexe instrumenten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege het hefboomeffect. 72% van de retail investor accounts verliezen geld bij het handelen met CFD’s. Je moet overwegen of je over voldoende kennis beschikt hoe CFD’s werken en of je het hoge risico kan veroorloven je geld te verliezen. Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!
Copyright © 2021. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange