Malta lanceert ’s werelds eerste ICCO

4 – 5 minuten

Het eiland Malta is al lange tijd heel actief als het aankomt op cryptocurrencies en regulering. Joseph Muscat, premier van Malta, is zeer enthousiast over de cryptowereld. Eerder dit jaar verwelkomde hij publiekelijk de exchange Binance, die in mei 2018 naar Malta was verhuist. Waarom zou zo’n grote exchange zich in zo’n klein land willen vestigen, zou je denken. Nou, je zou het misschien niet verwachten, maar Malta is één van de belangrijkste spelers in de crypto- en blockchainwereld. Vrijwel elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen en afgelopen week zat daar een hele bijzondere innovatie tussen. Een innovatie die zomaar eens een nieuw hoofdstuk zou kunnen betekenen in de uitgifte van crypto-tokens

‘S werelds eerste ICCO

Malta heeft ’s werelds eerste ICCO gelanceerd. Deze ICCO is door een in Malta gevestigd blockchainbedrijf gelanceerd, genaamd Palladium. De lancering vond plaats op de Malta Stock Exchange, waar premier Muscat ook bij aanwezig was. ICCO staat voor Initial Convertible Coin Offering, maar aangezien de kans best aanwezig is dat je nog nooit van deze term hebt gehoord, zal ik eerst uitleggen wat dit inhoudt.

Wat is een ICCO?

Een ICCO kun je in feite een converteerbare token in bedrijfsaandelen noemen. Deze ICCO token verschilt van een ICO, doordat beleggers het recht hebben om de tokens op een later moment om te wisselen voor bedrijfsaandelen van Palladium. In het geval dan deze Palladium token zou dat moment 3 jaar na de uitgiftedatum zijn. De Malta Financial Services Authority (MFSA), de instantie die dit project reguleert aan de hand van strikte EU-regels, noemt de ICCO ook wel een ’tokenized convertible warrant’.

ICCO vs. ICO

Hoewel de afkorting dus erg lijkt op de bekende ICO, is het zeker niet hetzelfde. Een ICO maakt een munt mogelijk die aan de criteria van financiële autoriteiten voldoet. Een ICCO voldoet hier ook aan, maar doet hier nog een stapje bovenop. De doelstelling van een ICCO is namelijk om ervoor te zorgen dat beleggers gemoedsrust hebben bij het doen van een investering. En met de steeds complexer wordende cryptowereld, is die gemoedsrust zeker nodig. Momenteel zijn er grote obstakels voor het accepteren van crypto’s. Het beheer is niet alleen omslachtig; ook is er in de regelgeving vaak onzekerheid over het gebruik van cryptovaluta. Nu Palladium er binnen de bestaande regelgeving in is geslaagd om deze ICCO te lanceren, is er een bijzonder moment aangebroken. Met deze nieuwste blockchaintechnologie kunnen beleggers wel eens over de streep worden gehaald, wat een keerpunt in de evolutie van cryptocurrencies kan betekenen.

De voordelen van deze ICCO

Klinkt allemaal erg officieel als je het mij vraagt. Dat moet dus haast wel betekenen dat dit project veel voordelen biedt, niet alleen voor de cryptowereld maar ook voor Palladium en voor Malta zelf. En inderdaad. Paolo Catalfamo, oprichter van Palladium, verklaarde tijdens de persconferentie dat hij veel goede vooruitzichten verwacht. Zo vermoedt hij dat dit project meer dan 100 banen zal creëren, wat natuurlijk erg gunstig is voor de werkgelegenheid, de economie en de welvaart van Malta. Ook stelde Catalfamo dat deze ICCO mogelijk een historisch herkenningspunt zal worden. Hij denkt namelijk dat deze Initial Convertible Coin Offering de kloof tussen traditionele financiële dienstverlening en cryptovaluta zal overbruggen. Naar mijn idee zou het een goede ontwikkeling zijn wanneer deze twee ’tegenpolen’ met elkaar worden verbonden. En natuurlijk is het voor Palladium een groot voordeel dat het bedrijf op Malta is gevestigd. Met de steun van de Maltese regering wordt het Palladium een stuk makkelijker gemaakt om flinke stappen te zetten.

malta

De ICCO

Het doel van Palladium is om bij deze ICCO 150 miljoen dollar aan tokens uit te geven. De voorverkoop is vorige week al gestart, maar de inschrijvingsperiode loopt van 25 juli 2018 tot 30 september 2018, dus mocht je willen instappen, dan ben je nog op tijd!

Opbrengsten

Volgens de rapporten zullen de opbrengsten van de ICCO worden gebruikt om drie “kernblokken” van het project te ondersteunen. 50% van de opbrengst gaat naar de verwerving van een controlebelang in een Europese bank, 35% gaat naar de vorming van een gereguleerde crypto-exchange én naar de ontwikkeling van een blockchain-platform dat voor ‘clearing en settlement’ staat. De overige 15% gaat naar strategische investeringen, waaronder investeringen in financiële diensten en blockchainbedrijven.

Grote partners

Palladium doet dit project samen met een aantal partners, waaronder Bittrex. Bittrex is een grote en populaire exchange en blockchainbedrijf in Amerika. CEO Bill Shihara was heel enthousiast om bij te dragen aan dit nieuwe handelsplatform. Aangezien deze ICCO op de technologie van Bittrex zal draaien, hebben alle klanten toegang tot het grote aanbod aan innovatieve tokens die op Bittrex worden vermeld. En ook Shihara vermoedt dat dit project de acceptatie van de blockchaintechnologie groter maakt. Bijkomend voordeel voor Shihara is uiteraard dat de activiteiten van Bittrex door deze samenwerking wereldwijd verder zullen uitbreiden.

Blockchain opleiding

Dat de regering van Malta cryptovaluta en blockchains zo serieus neemt, blijkt ook wel uit het feit dat zij van plan zijn om een zogeheten blockchain-lab te lanceren. Dit lab heeft als doel om ambtenaren op te leiden in het gebruik van blockchain. Ook start de Universiteit van Malta dit jaar nog met een heuse blockchainopleiding. Deze opleiding is voornamelijk bedoeld om de inzetbaarheid in deze sector te vergroten, en om de personen die al in de blockchainsector werken extra te trainen.

Wat vind jij van Malta als blockchain-eiland?

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange