Handelen in spread betting

Wat is spread betting?

Probeer Spread Betting en open een account bij Plus500!

Met spread betting koop of verkoop je geen aandelen. In plaats daarvan zet je in op de verwachting of de prijs van een product gaat stijgen of dalen. Spread betting kent daarmee veel overeenkomsten met het handelen in binaire opties. Het verschil is dat bij spread betting de grootte van je winst of verlies ook gebaseerd is op de prijsbeweging. Je koopt als je denkt dat de prijs gaat stijgen en verkoopt als je denkt dat de prijs gaat delen. Het verschil met binaire opties is dat je het risico niet vastzet als je bepaalt welke investering je voor je voorspelling gaat doen.

spread betting

Spread, je kansen verspreiden

Spread kan letterlijk vertaald worden als spreiding. De spread is het verschil tussen de prijs waar het product voor gekocht is en de prijs waar het product voor verkocht wordt. Voor een ‘tight spread’ betaal je minder en de kosten voor deze belegging zijn dan ook lager. Je winst of verlies kan hierbij heel hoog of laag uitvallen.

Risico beperken

Je risico staat bij binaire opties vast, maar bij spread betting staat deze doorgaans niet vast. Je moet weten wanneer je een belegging moet laten doorlopen wanneer deze winstgevend is en wanneer je een verliezende belegging moet stopzetten. Toch kan je het risico en de beloning ook vastzetten door middel van een ‘stop loss’. Hiermee loopt je belegging af als de prijs een bepaald verlies oplevert. Ook kan je een ‘take profit’ vaststellen waarbij je belegging afloopt als je een bepaalde winst hebt behaald. Hiermee kan je voorkomen dat je winst of verlies extreem hoog uitvalt.

veel winst

Hoe werkt spread betting?

Er zijn verschillende manieren van handelen in spread betting. Je zet in op de verwachting dat een prijs gaat stijgen of dalen. Je koopt als de prijs stijgt en verkoopt als de prijs daalt. Hierbij is de grootte van de prijsbeweging uiteindelijk bepalend voor de hoogte van je winst of verlies.

Waar je bij binaire opties je beleggingen kan plaatsen en na de expiratietijd kan kijken of je winst of verlies hebt gemaakt, kan je bij een spread bet zelf bepalen hoelang je een belegging door laat lopen. Je moet hierbij goed in de gaten houden dat je winnende beleggingen laat doorlopen en beleggingen die verlies maken zo snel mogelijk stopzetten.

Probeer Spread Betting en open een account bij eToro!

75% van de retail investors verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze provider. Je moet jezelf afvragen of je het mogelijk verlies van geld kan veroorloven.

Wat zijn de voordelen?

  • Kosten van belegging kunnen laag zijn

Wat zijn de risico’s?

  • Actieve manier van beleggen vereist
  • Kans op grote verliezen
Ga nu handelen in Cryptocurrencies en open een account bij Plus500! CFD’s zijn complexe instrumenten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege het hefboomeffect. 72% van de retail investor accounts verliezen geld bij het handelen met CFD’s. Je moet overwegen of je over voldoende kennis beschikt hoe CFD’s werken en of je het hoge risico kan veroorloven je geld te verliezen. Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!
Copyright © 2021. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange