eToro onthult crypto wallet eToro X

 

Open nu een account bij eToro

Begin november 2018 heeft broker eToro haar eigen wallet onthuld: de eToro X: een online wallet met interessante kenmerken en vele voordelen voor eToro gebruikers.

De reden van deze lancering

De oprichter van eToro, Yoni Assia, is van mening dat cryptocurrencies en de blockchaintechnologie een enorme invloed gaan hebben op de wereldwijde financiële sector. Assia voorziet zelfs een blockchainrevolutie. Ook verwacht de CEO dat alle activa zullen worden voorzien van een token. Cryptocurrencies zijn hierbij onmisbaar. Momenteel is er nog sprake van een kloof tussen potentiële crypto-investeerders en de cryptomarkt. Met de eToro wallet wil Assia deze kloof overbruggen. De visie van eToro is daarbij om de cryptomarkt overal ter wereld en voor iedereen toegankelijk te maken.

Wat is een crypto wallet?

Een crypto wallet is een digitale portemonnee waarin je cryptocurrencies kunt opslaan. Er bestaan verschillende soorten crypto wallets, waaronder een app, een hardware wallet, een paper wallet en een online platform als eToro. Het online platform van eToro biedt gebruikers vele mogelijkheden. Zo kun je op het platform van de broker cryptocoins van online exchanges indienen, cryptocoins naar elkaar overbrengen en crypto’s naar exchange platforms overdragen. Met de komst van de eToro X, komen er vele voordelen bij voor de eToro gebruikers. Op onze wallets pagina vind je meer informatie over cryptocurrency wallets.

Waarin de eToro wallet zich onderscheidt

De eToro wallet onderscheidt zich door de uitstekende synchronisatie met bestaande eToro accounts. Bestaande eToro gebruikers hebben hiermee het voordeel dat zij met hun wallet nog eenvoudiger toegang kunnen krijgen tot de cryptomarkt. De interface van de wallet werkt goed samen met het eToro handelsplatform, waardoor eToro gebruikers van alle functies kunnen genieten. Gebruikers van de eToro wallet kunnen hun cryptocurrency naar andere wallets overzetten, kunnen verschillende crypto’s uitwisselen en kunnen hun cryptocoins op een veilige manier opslaan.

Kenmerken van de eToro wallet

De kenmerken van de eToro wallet zijn veelal gelinkt aan het eToro platform. Zo is er de mogelijkheid om via de wallet te communiceren met het eToro platform. De eToro X wallet ondersteunt de optie om cryptocoins van het eToro platform te versturen naar de eToro wallet. Met de eToro wallet is het ook mogelijk om cryptocurrencies over te dragen naar offline opslag. Alle eToro gebruikers kunnen bovendien hun bestaande inloggegevens gebruiken om veilig in het account van hun wallet in te loggen. Ook wallet-to-wallet-overdrachten zijn mogelijk. 

Voordelen van de eToro X wallet

De eToro wallet biedt verschillende interessante voordelen voor de gebruikers. Een groot voordeel van de eToro X wallet is dat deze is gebouwd door een bedrijf met een betrouwbare en veilige reputatie. Cryptotraders en –investeerders kunnen er daarom zeker van zijn dat de wallet volgens de beste beveiligingsmethoden functioneert.

Klantbeleving staat voorop

eToro hecht veel waarde aan de klantbeleving. Vandaar dat eToro veel aandacht heeft besteed aan het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke, intuïtieve interface en een verbeterde beveiliging. Eén van de beveiligingsfuncties is de Multi-signature beveiliging. Deze Multi-sig beveiliging zorgt ervoor dat gebruikers hun public en private keys niet steeds opnieuw hoeven te onthouden. In de praktijk betekent dit dat gebruikers hun blockchaintransacties en saldo kunnen inzien, zonder dat zij ervoor hoeven te vrezen dat ze hun private key kwijtraken. Ook is er de mogelijkheid tot een Two Factor Authentication.

Open nu een account bij eToro

Wie kan de eToro wallet gebruiken?

De eToro wallet is beschikbaar voor iedere geverifieerde eToro-gebruiker. eToro Platinum leden hebben de extra optie om hun Bitcoins rechtstreeks van hun eToro account naar hun wallet over te dragen.

Welke coins kun je erin bewaren?

De eToro X wallet is een multi-crypto wallet. Dat houdt in dat er in de wallet diverse soorten cryptocurrencies kunnen worden opgeslagen. Momenteel kunnen gebruikers Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin opslaan in de eToro X wallet. In de loop van de tijd zullen er steeds meer cryptocurrencies aan dit rijtje worden toegevoegd.

Transactie fee

Net als ieder ander cryptocurrency platform, brengt het overzetten van cryptomunten transactiekosten met zich mee. Deze fee bestaat uit twee niveaus: de fee van eToro zelf en de fee van blockchainplatforms voor iedere crypto. eToro streeft ernaar om de fees concurrerend te houden.

eToro X wallet downloaden

De eToro wallet is te downloaden op mobiele apparaten. De applicatie, genaamd eToro Wallet, is voor Android apparaten beschikbaar in de Google Play Store. Gebruikers met een Apple apparaat kunnen voor de eToro X wallet terecht in de Apple Store. Goed om te weten is dat de eToro wallet X in meerdere talen beschikbaar is. 

Toekomstplannen van eToro

Volgens Yoni Assia, oprichter van eToro, is de eToro X wallet van vandaag nog maar het begin. Assia heeft plannen om vele extra functies aan de eToro wallet toe te voegen. Als we Assia mogen geloven, wordt het in de toekomst onder andere mogelijk om fiat geld naar de eToro wallet te storten en om met de eToro wallet in de winkel te betalen.

Over eToro

eToro is een online broker die beleggers in staat stelt om op hun eigen manier te investeren in onder andere cryptocurrencies. eToro is een broker met een goede reputatie: de broker wordt gereguleerd door de CySEC en is goed beveiligd. Met wereldwijd meer dan tien miljoen geregistreerde gebruikers, is eToro één van de meest populaire handelsplatformen. eToro heeft bovendien het grootste social tradingplatform ter wereld. Op dit platform delen traders hun beleggingstrategieën. Het platform van eToro is makkelijk in gebruik en wordt dan ook vaak gezien als de beste broker voor beginnende beleggers. Je kunt er gemakkelijk activa kopen, bewaren en verkopen. Op ieder moment van de dag kun je jouw wallet op eToro volgen en je kunt transacties verrichten wanneer je maar wilt. Wil je meer weten over eToro? Lees dan onze review over eToro.

In het kort:

  • Goed beveiligd met Multi-sig en 2FA
  • Multi-crypto wallet
  • Eenvoudige toegang tot de cryptomarkt
  • Uitstekende synchronisatie met eToro accounts
  • Wallet-to-wallet overdrachten
  • Gekoppeld aan opties van eToro platform
  • Gemakkelijke toegang
Open nu een account bij eToro
Ga nu handelen in Cryptocurrencies en open een account bij Plus500! CFD’s zijn complexe instrumenten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege het hefboomeffect. 80,5% van de retail investor accounts verliezen geld bij het handelen met CFD’s. Je moet overwegen of je over voldoende kennis beschikt hoe CFD’s werken en of je het hoge risico kan veroorloven je geld te verliezen.

Copyright © 2020. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl