Tether

TetherTether (USDT/EURT) is in 2015 opgericht en staat voor “to tether”, wat vastbinden betekent. Deze naam is niet voor niets aan deze cryptovaluta gegeven. Deze cryptovaluta is namelijk gekoppeld aan de prijs van fiat valuta, zoals de dollar, de euro en de yen. Deze cryptocurrency heeft dus altijd dezelfde waarde als een fiat-valuta: de munt is niet winstgevend én niet verliesgevend. Zo staat de koers van 1 Tether altijd gelijk aan de koers van 1 dollar. Wanneer je 1000 USDT bezit, bezit je dus 1000 dollar en wanneer je 1000 EURT bezit, bezit je 1000 euro. USDT wordt dan ook wel gezien als de meest geïntegreerde digital-to-fiat cryptocurrency. Dit maakt USDT natuurlijk een heel speciale cryptovaluta. De meeste cryptocurrencies, en hier is de Bitcoin een goed voorbeeld van, zijn zeer volatiel. Aangezien deze cryptovaluta’s sterk in waarde schommelen, brengt dit financiële risico’s met zich mee. Met de Tether hoef je geen rekening te houden met deze koersschommelingen, terwijl je wel kunt genieten van de voordelen van de blockchain technologie.

Wanneer is TRX geschikt?

Als je wilt gaan handelen in cryptocurrencies, dan is Tether niet de meest geschikte keuze. Zoals gezegd heeft deze munt altijd dezelfde waarde als de fiat valuta waarmee je de USDT hebt aangeschaft. Dat betekent dat je geen winst kunt maken met deze coin. Wel is deze munt bij uitstek geschikt voor een aantal andere doeleinden:

  • Wanneer je met één of meerdere andere cryptovaluta winst hebt gemaakt, maar deze winst niet op je bankrekening wilt laten storten, is Tether een zeer geschikte oplossing. Je kunt deze munt zien als een hulpmiddel om winsten vast te leggen. Deze winst blijft gelijk en kun je op ieder gewenst moment weer investeren.
  • Dit betekent impliciet dat je jouw euro’s, dollars of yen op de veilige online blockchain kunt bewaren in plaats van bij een tussenpersoon als een bank. En dit zonder het risico op drastische waardevermindering.
  • USDT is bovendien een geschikt betaalmiddel. Bedrijven die Tether als digitale valuta accepteren als geldig betaalmiddel, kun je met USDT betalen. Hierdoor profiteer je niet alleen van de stabiele koers, maar ook van de veiligheid en de snelheid van de blockchain. Ze zijn daarmee in feite de meest geschikte cryptovaluta voor organisaties die betalingen in cryptocurrency willen ontvangen. Bij andere cryptovaluta hebben bedrijven immers te maken met (sterke) volatiliteit.

Doordat er bij deze munt dus geen sprake is van volatiliteit, lijkt de USDT/EURT de meest veilige cryptocurrency die op de markt te verkrijgen is.

Lage transactiekosten

De bijkomende kosten van Tether zijn, vergeleken met andere cryptocurrency, zeer laag. Deze cryptovaluta heeft een eigen wallet waarin jij jouw USDT coins kunt bewaren. Wanneer je coins vanuit deze wallet wilt overmaken, zijn hier geen transactiekosten aan verbonden. Dit terwijl de transactiekosten bij andere cryptovaluta soms hoog op kunnen lopen. Zo hoog dat, wanneer je een krant koopt, de transactiekosten hoger zijn dan de prijs van de krant. Dat is bij Tether dus niet het geval, wat deze munt veel beter geschikt maakt voor het doen van zowel grote als kleine betalingen.

Omni platform

Tether maakt gebruik van de Bitcoin blockchain in combinatie met het zogeheten Omni platform. Deze Omni Layer technologie maakt het mogelijk om de huidige waarde van jouw cryptocurrencies vast te leggen. Dit werkt als volgt. Elke keer dat een Tether gebruiker fiat-geld stort, geeft Tether een USDT uit met exact dezelfde waarde. En elke keer dat een Tether gebruiker USDT opneemt, trekt Tether een euro, dollar of yen in met wederom exact dezelfde waarde. Door deze technologie zijn er altijd evenveel USDT uitgegeven als dat er fiatvaluta op de rekening van Tether staat. Men is hier heel open over. Op de website van Tether staat altijd de balans van de rekening gepubliceerd. Deze matcht op ieder moment 1 op 1 met het aantal uitgegeven USDT.

Koppeling met bestaande valuta

Waar de meeste cryptovaluta er doelbewust voor kiezen om een decentraal betaalmiddel te zijn, heeft Tether er juist voor gekozen om de USDT coins aan bestaande valuta op een bankrekening te koppelen. Dit heeft verschillende mogelijke consequenties. Aangezien een bank een derde partij is, kun je je geld kwijtraken wanneer een bank failliet gaat. Ook kun je als Tether-gebruik niet anoniem blijven. Alvorens je de wallet in gebruik kunt nemen, moet jouw identiteit namelijk geverifieerd worden. Veel cryptocurrencygebruikers spreekt dit niet aan, omdat zij juist niet willen dat bedrijven persoonlijke gegevens verzamelen.

Tether kopen

De Tether coin wordt op verschillende exchanges te koop aangeboden. Eén van deze exchanges is Binance. Op deze internationale exchange kun je USDT kopen. Helaas is het (nog) niet mogelijk om Tether coins met euro’s middels iDeal te betalen. Hier is gelukkig een goede oplossing voor. Koop simpelweg een hoeveelheid Bitcoin op de Nederlandse exchange LiteBit en stuur deze BTC naar je Binance wallet. Deze BTC kun je vervolgens omwisselen voor Tether coins. Lees op onze review pagina meer over Binance.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

Tether wallet

Veel cryptocurrency exchanges, waaronder Binance, hebben een ingebouwde exchange wallet. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om jouw USDT hierop te bewaren, maar dit is zeker niet de meest veilige plek. Een exchange kan namelijk gehackt worden, waarna jij mogelijk al jouw USDT kwijt bent. Mocht je toch USDT op de exchange wallet willen bewaren, stel dan in ieder geval de Two Factor Authentication in. Als je jouw USDT/EURT voor de lange termijn wil bewaren, dan kun je ervoor kiezen om jouw Tethers op de slaan in een lokale Tether.to wallet. Deze officiële wallet kun je via jouw browser gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om de Tether app te downloaden. Deze app is zowel voor iOS als Android beschikbaar.

Koers Tether

Copyright © 2023. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange