Qtum

Qtum

Qtum (Qtum) spreek je uit als “Quantum” en is een in Singapore ontwikkelde blockchain. De cryptocurrency Qtum is ontwikkeld voor consumenten en bedrijven, met als basis veiligheid, stabiliteit en snelheid. Het doel van Qtum is om een openbaar blockchainplatform te zijn voor bedrijven uit verschillende sectoren. Hierbij kun je denken aan de financiële sector, fabricage en mobiele telecommunicatie. De blockchain is opgericht door non-profit organisatie Qtum Foundation. Zij vertegenwoordigen het belang van de Qtum technologie en eigenaren van cryptocurrency. Deze digitale valuta is op het succes van de Bitcoin gebaseerd, maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo is de Qtum technologie aangevuld met de ondersteuning voor Smart Contracts en Decentralized Applications (DAPPs). Ook richt de Qtum technologie zich op het implementeren van een nieuwe wijze van waardeoverdracht, genaamd Value Transfer Protocol (VTP).

Quantum Blockchain: mix tussen Bitcoin en Ethereum

De blockchain Qtum is een mix tussen de core technologie van Bitcoin en de core technologie van Ethereum. Qtum heeft eigenlijk het beste van twee werelden samengevoegd, waarmee zij de Quantum blockchain hebben gecreëerd. De Qtum blockchain werkt volgens de security van Bitcoin en volgens de Smart Contracts en het Proof-of-Stake (PoS) protocol van Ethereum. Proof-of-Stake betekent dat er niet gemined hoeft te worden met vele geavanceerde computers, wat veel energiekosten bespaart (en dus een stuk duurzamer is dan Proof-of-Work (PoW)). Deze combinatie van technologieën maakt het een efficiënt platform met oneindig veel mogelijkheden en grote potentie. Qtum wordt om die reden ook wel eens een hybride blockchain genoemd. Mede dankzij deze combinatie van betrouwbaarheid en verschillende mogelijkheden, kunnen bedrijven hun business op dit platform bouwen.

Ethereums’ Virtual Machine & Bitcoins’ UTXO

Qtum maakt gebruik van de Ethereum Virtual Machine. Deze VM maakt Smart Contracts en DApps mogelijk. Smart Contracts zorgen ervoor dat processen en overeenkomsten automatisch worden uitgevoerd op basis van code in plaats van op basis van afspraken. Hierdoor is tussenkomst van tussenpersonen onnodig en zijn censuur en fraude onmogelijk. Dit zorgt onder andere voor een snelle verwerking van transacties en lagere fees.

Het blockchainplatform van Qtum maakt bovendien gebruik van Proof-of-Stake (PoS). Dit consensusmechanisme is op een aantal technologieën van Bitcoin gebaseerd. Eén van deze technologieën is het transactiemodel UTXO, wat staat voor ‘Unspent Transaction Outputs’. UTXO zorgt voor een goede beveiliging. Dankzij de technologie Account Abstraction Layer kunnen niet één, maar meerdere virtual machines op de blockchain worden geïmplementeerd, waaronder dus de Ethereum Virtual Machine.

Verschillende meningen

Qtum is content met deze combinatie van technologieën van Ethereum én technologieen van Bitcoin, omdat Smart Contracts op deze wijze op een vertrouwde basis kunnen draaien, terwijl het platform tegelijkertijd een solide omgeving biedt voor ontwikkelaars van onder andere applicaties. De Account Abstraction Layer maakt het mogelijk om de twee blockchains met elkaar te laten communiceren. De functionaliteiten van Ethereum (Smart Contracts en DApps) kunnen zo veilig en gemakkelijk worden ontwikkeld op de stabiele Qtum technologie van de Bitcoin blockchain.

Niet iedereen is echter blij met het feit dat Smart Contracts van Qtum gebruik maken van het Unspent Transaction Output model (UTXO) van Bitcoin. Zij claimen dat Smart Contracts met dit model een aantal beperkingen hebben.

VTP protocol

Het Qtum team heeft een groot doel: ze willen het eerste Value Transfer Protocol (VTP) uitbrengen. Dit protocol kan de dagelijkse business stroomlijnen. Ook maakt VTP het mogelijk dat de blockchain sneller kan worden toegepast in de dagelijkse bedrijfsvoering. De blockchain is op deze manier toegankelijker, waardoor bedrijven deze intensief kunnen gaan gebruiken. Hiermee wordt de bedrijfsvoering een stuk efficiënter. Het protocol richt zich met name op gestandaardiseerde taken. Deze kunnen dankzij het VTP uit handen van mensen worden genomen. Dit protocol is niet in het leven geroepen om mensen werkloos te maken – integendeel. De achterliggende reden is juist dat het menselijke kapitaal met behulp van VTP beter kan worden ingezet door geen of minder tijd meer te besteden aan taken die kunnen worden geautomatiseerd.

SPV protocol

Het blockchainnetwerk van Quantum ondersteunt nog een protocol, namelijk het Simple Payment Verification protocol (SPV). Hiermee is het mogelijk om ‘Lite wallets’ te gebruiken, waarmee Smart Contracts kunnen worden uitgevoerd. Zo is het niet langer nodig om de volledige blockchain te downloaden of te synchroniseren. Erg handig voor vele cryptofanaten die hun wallets op mobiele apparaten installeren (waaronder smartphones en tablets). Deze apparaten hebben doorgaans niet een zeer groot geheugen.

Veel kennis en animo

Qtum maakt niet alleen een verbinding tussen Bitcoin en Ethereum, maar ook tussen de blockchainwereld en de echte wereld. Om dit op een goede manier te kunnen doen, moet er over deze vier soorten groepen veel kennis in huis zijn. Gelukkig is dat bij Quantum zeker het geval. Het team van Qtum heeft veel leden uit de Bitcoin community en uit de Ethereum community. Ook spreekt het team uitvoerig met enorm grote bedrijven, zoals Alibaba en Nasdaq. Op deze manier tracht Qtum om de behoeftes van het bedrijfsleven zo goed mogelijk in kaart te brengen, om hier vervolgens op in te spelen. Dit doet Qtum heel goed, want er zijn steeds meer bedrijven die hun bedrijfsplannen op de Quantumblockchain gaan bouwen. Het eerste bedrijf dat deze stap heeft genomen is Energo Group (een Nederlands bedrijf). Hun ICO is op de Qtum blockchain gelanceerd.

Veel steun

Qtum heeft veel support van grote spelers in de cryptowereld en in de businesswereld. Zo zien een aantal Chinese investeerders veel potentie in Quantum. Ook krijgt Qtum veel steun van de CEO van de Jaxx wallet (een veelgebruikte software wallet). Bovendien vinden grote namen van CryptoSpace de blockchain interessant (CryptoSpace is een conferentie over de blockcahin en cryptocurrency), waaronder John Riggins van Bitcoin Magazine. De coin krijgt dus voldoende steun, wat de coin aantrekkelijk maakt voor potentiële investeerders en traders.

De cryptovaluta van China

In China worden de afgelopen jaren vele nieuwe businessmodellen op blockchains gemaakt. Dankzij de blockchaintechnologie is het mogelijk om transacties te doen, zonder dat er een derde partij bij betrokken is. Voor een land als China, met een centrale autoriteit, is dat een grote uitkomst. De Chinese regering heeft het plan om deze ontwikkeling te stimuleren. Sterker nog: het is het eerste land dat van plan is om een nationale cryptovaluta uit te brengen en te testen. Qtum is één van de cryptovaluta die voor China ontwikkeld. Het wordt ook echt gezien als een coin en blockchain met grote potentie.

Qtum kopen

Quantum wordt op verschillende exchanges te koop aangeboden. Een veelgebruikte exchange is LiteBit. Op deze Nederlandse beurs zijn bijna 50 cryptovaluta te koop, waaronder dus de Qtum. Maak eerst een account aan en zoek vervolgens naar de afkorting ‘Qtum’. Vervolgens kies je hoeveel euro’s je in de Qtum wilt investeren. Daarna kun je eenvoudig met iDeal betalen en kun je de coins naar je exchange wallet sturen. Je kunt er ook voor kiezen om je cryptovaluta naar een software of hardware wallet te sturen. Onder het kopje ‘wallet’ kun je meer lezen over deze opties. Lees op deze pagina onze review over LiteBit. Een andere populaire exchange is Binance. Deze internationale exchange is de grootste in de cryptowereld. De trade-omgeving mag misschien wat complex ogen in vergelijking met LiteBit, maar het platform biedt vele opties en is gelukkig zeer overzichtelijk én betrouwbaar. Lees op deze pagina onze review over Binance

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

Qtum wallet

Natuurlijk kun je jouw Qtum coins in je exchange wallet bewaren. Dit is echter niet de meest veilige optie. Het komt namelijk wel eens voor dat een exchange wallet wordt gehackt, waarna jij al jouw coins kwijt kunt zijn. Daarom is het in ieder geval aan te raden om de Two Factor Authentication in te schakelen. Ben je op zoek naar een veilige wallet, dan is een hardware wallet de beste keuze. Een hardware wallet is een fysiek apparaatje waarop jij je coins kunt opslaan. Je bent hierbij zelf in het bezet van je private keys. Wil je meer informatie of wil je deze hardware wallet of een andere wallet aanschaffen, ga dan naar onze wallets pagina.

Wil je toch liever een software wallet, dan is dat ook mogelijk. Qtum heeft namelijk een eigen software wallet ontwikkeld. Deze kun je gratis downloaden op de website van Quantum. De wallet is te downloaden in zowel de App store als de Google Play store. Let altijd goed op dat je op de officiële, beveiligde website zit.

Koers Qtum

Copyright © 2023. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange