Bytecoin

Bytecoin traden

Bytecoin (BCN) is in 2012 gelanceerd en is specifiek bedoeld voor het verrichten van (privé)betalingen. Het is een open en decentraal blockchain netwerk. Iedereen kan aan Bytecoin deelnemen. Ook heeft deze coin privacy hoog in het vaandel staan en staan veilige transacties centraal. Naast een interessant concept is Bytecoin traden ook absoluut de moeite waard. Bytecoin traden

Proof-of-Work

Niet alleen door het kopen van BCN kun je aan deze cryptovaluta komen. Ook door naar deze cryptovaluta minen, ontvang je BCN. Dat komt doordat het Bytecoin netwerk op het Proof-of-Work (PoW) mechanisme draait. Dit is een consensus algoritme van CryptoNote. Door dit mechanisme is het voor iedereen die in het bezit is van een computer, mogelijk om een steentje bij te dragen aan het netwerk van Bytecoin. Computers van Bytecoin-gebruikers worden ingezet om te minen: om transacties te controleren. Het netwerk wordt hierdoor niet op een centrale manier gerund, zoals door een bankier, maar op een decentrale manier. Voor jouw mining-inspanningen ontvang je een beloning in de vorm van BCN.

Hoge mate van privacy

Net als altcoins als Monero, Verge, Dash en ZCash, behoort ook Bytecoin tot de categorie ‘private coins’. Het doel hiervan is om privébetalingen mogelijk te maken. Transacties worden hierbij geanonimiseerd, waardoor niemand kan inzien wie de verzender en de ontvanger van een betaling is. Dit is bijvoorbeeld erg gunstig voor mensen die hun financiën voor henzelf willen houden om veiligheidsredenen. Dat is geen gek idee, want tegenwoordig staat er veel informatie online. We doen van alles online: we kopen een product op een webshop, we chatten en we vullen formulieren in. Juist daarom wordt het heel belangrijk om je eigen online privacy goed in de gaten te houden. Door betalingen met Bytecoin te verrichten, hoef je je geen zorgen te maken over je privacy wanneer je online betalingen doet.

Voordelen van een Bytecoin betaling

Een betaling met Bytecoin is dus anoniem, maar er zijn nog meer voordelen. Zo gaan betalingen razendsnel. Verricht je bijvoorbeeld een betaling naar iemand die aan de andere kant van de wereld woont, dan heeft die persoon de Bytecoins binnen 20 minuten in zijn of haar wallet staan. Hier komt geen derde partij aan te pas en er hoeven geen extra handelingen te worden verricht. En ook niet onbelangrijk: er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het versturen van Bytecoins naar zo’n verre bestemming. Dit is bij traditionele banken wel anders.

Hoe wordt zo’n transactie precies geanonimiseerd?

Dankzij CryptoNote is het mogelijk om Bytecoin transacties te anonimiseren, maar wat is dit precies? CryptoNote zijn cryptografische algoritmes. Deze algoritmes zorgen niet alleen voor de privacy van de zender, maar ook voor de privacy van de ontvanger. Deze afscherming van de buitenwereld wordt gedaan door zogeheten Ring Signatures en Stealth Addresses.

  • Ring Signatures

Ring Signatures zorgen voor de privacy van de verzender. Dit gaat als volgt. Bij het ondertekenen van een betalingscheck, zet je jouw handtekening. De kans is aanwezig dat jouw handtekening wordt herkend door andere mensen. Op die manier weten zij dat jij die betaling hebt verricht. Dit wordt voorkomen door Ring Signatures. Hiermee worden handtekening van vijf mensen gevormd tot één nieuwe handtekening. Zo is het voor andere mensen niet mogelijk om jouw handtekening te herkennen.

  • Stealth Addresses

Stealth Addresses zorgen voor de privacy voor de ontvanger. Je stuurt cryptovaluta naar een wallet van een ander persoon. Hier heb je zijn of haar adres voor nodig. Dit wordt ook wel de public key genoemd. Waar de gebruikers van coins als de Bitcoin slechts één public key hebben, hebben gebruikers van Bytecoin er maar liefst twee. Met deze twee public keys wordt één unieke public key gegenereerd. Deze unieke public key is alleen geldig bij de huidige transactie. Bij elke transactie wordt namelijk een volledig nieuwe public key gegenereerd. Op deze manier is het dus ook onmogelijk om de ontvanger te traceren.

Het team

Het core team van Bytecoin is redelijk klein en houdt zich wat op de achtergrond. Zo zijn zij niet met naam en gezicht herkenbaar. Best te begrijpen, want overheden zijn nou niet erg blij met coins die privacy en volledige anonimiteit van transacties bieden. Wel is bekend dat het team onder andere uit vier C++ programmeurs bestaat. Ook een cryptografie-expert en een community-manager zijn onderdeel van het team. Buiten het core team worden opdrachten onder andere uitgevoerd door front-end developers, mobile developers, grafisch designers en systeemadministrators.

Nadeel

Cryptovaluta Bytecoin heeft een aantal interessante onderdelen, maar er is ook een groot nadeel te noemen. In de eerste 2 jaar na de lancering van de munt, is er 80% van de totale hoeveelheid BCN tokens uitgegeven. Dit gaat om zo’n 150 miljard BCN, wat natuurlijk een enorme hoeveelheid is. De kans is aanwezig dat deze BCN tokens in bezit zijn van een select groepje mensen. Mocht dit zo zijn, dan is de munt helemaal niet zo gedecentraliseerd als Bytecoin wil doen voorkomen. Als een kleine groep mensen zo veel munten bezit, dan betekent dit dat zij veel macht hebben over onder andere het beïnvloeden van de koers.

Bytecoin kopen

Een populaire exchange waarop je BCN kunt kopen is Binance. Deze internationale exchange is de grootste ter wereld en is zeer professioneel. Hier kun je zo’n 50 verschillende kopen en verkopen, waaronder dus BCN. Helaas is het nog niet mogelijk om BCN coins te kopen met euro’s middels iDeal. Hier is gelukkig een oplossing voor.

Maak allereerst een account aan op Binance. Ga vervolgens naar de Nederlandse exchange LiteBit. Deze exchange biedt namelijk wel de optie aan om cryptovaluta met euro’s middels iDeal aan te schaffen. Door Bitcoins (BTC) op LiteBit te kopen, en deze naar het adres van je Binance exchange wallet te laten versturen, is het probleem opgelost. Zodra de BTC in je wallet staan, dit is op werkdagen meestal al binnen een half uur, kun je jouw Bitcoins omwisselen voor BCN coins. Lees op deze pagina onze review over de exchange Binance. Naast Bytecoin aanschaffen kan je ook Bytecoin traden.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

Bytecoin wallet

Wanneer je bij de exchange Binance handelt in Bytecoin, kun je deze coins gratis opslaan in je exchange wallet. Dit is een veelgebruikte en gebruiksvriendelijke exchange-wallet. Wel is het verstandig om de 2 Factor Authentication in te schakelen. Mocht de exchange gehackt worden, dan zijn jouw valuta beter beveiligd tegen diefstal.

Ledger Nano S

Wil je geen risico lopen om je BCN coins te verliezen, dan kun je het beste kiezen voor een hardware Ledger Nano S wallet. Deze wallet kun je via USB aan de computer aansluiten. Transacties kun je met deze wallet dubbel controleren en bevestigen. Op deze hardware wallet kun je naast BCN ook vele andere altcoins en Bitcoin bewaren. De Ledger Nano S is in tegenstelling tot de meeste software en exchange wallets niet gratis, maar is wel een stuk veiliger dan een exchange wallet en een software wallet. Vooral wanneer je BCN coins voor langere tijd wilt ‘holden’ is een hardware wallet aan te raden.

Wil je meer informatie over de Ledger Nano S of wil je deze of een andere wallet kopen, ga dan naar onze wallets pagina.

Koers Bytecoin

Copyright © 2023. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange