Broker reviews

Wat zijn brokers?

Brokers zijn bedrijven die het mogelijk maken om in aandelen, valuta en grondstoffen te handelen. Bij brokers kun je vaak online handelen. Op een brokerpagina staat een overzicht van de beleggingsproducten die beschikbaar zijn en de daarbij behorende koersen. Dit wordt ook wel een activa lijst genoemd. Ook laat de broker zien hoe de koersen zich in het verleden hebben ontwikkeld. Op basis hiervan kun je de keuze maken of je in het product wilt handelen. Met de aanhoudende populariteit van cryptocurrencies onder traders en beleggers, bieden steeds meer brokers de optie aan om in cryptomunten te handelen.

Brokers vs. exchanges

Bij een cryptocurrency exchange, koop je de cryptocurrencies. Je beheert vervolgens deze cryptomunten, waarmee jij volledig verantwoordelijk bent voor de veiligheid van je munten. Het komt wel eens voor dat een exchange wordt gehackt. Daarom is het van belang om je munten veilig te beheren.

Bij een cryptocurrency broker, koop je geen cryptocurrencies, waardoor je ook niet de eigenaar van die cryptovaluta bent. Een broker biedt dus een handelsomgeving, zonder dat jij de verantwoordelijkheid over de munten hebt.

Wat zijn cryptobrokers?

Cryptocurrency brokers zijn als het ware tussenpersonen die op de cryptomarkt veel cryptocoins kopen. Je kunt een cryptobroker ook wel een handelaar in cryptocurrencies noemen. Deze munten verkopen ze op hun brokerpagina voor een wat duurdere prijs door aan mensen die hierin op hun platform willen handelen. Een platform van en broker is vaak een goed opgezette handelsomgeving. In deze omgeving kun je als belegger met de koersen van de cryptomarkten speculeren.

CFD’s

contract for differenceKies je ervoor om bij een cryptobroker te gaan speculeren in cryptocurrencies, dan sluit je in de handelsomgeving een overeenkomst af. Dit gebeurt vaak in de vorm van een CFD, een Contract for Difference. Met een CFD spreek je af met welke hefboom je voor een afgesproken periode gaat beleggen. Een hefboom wordt ook wel een ‘leverage’ genoemd en is een soort lening. Bij een hefboom hoort een verhoudingsgetal, bijvoorbeeld 1:10. Bij een 1:10 hefboom zet je bijvoorbeeld een vermogen van 1000 euro in, en kun je met maar liefst 10.000 euro gaan beleggen. In de praktijk betekent dit dat je bij een koersstijging van 100 euro, 10.000 euro verdient. Door de grote volatiliteit van cryptocurrencies, ofwel koersschommelingen, betekent dit dat je met een relatief kleine inleg, grote koerswinsten kunt maken. Je verdient geld als de prijs van een cryptocurrency de kant op is gegaan die jij had verwacht. Zo kun je dus niet alleen geld verdienen als de munt stijgt, maar ook als de munt daalt.

Dit klinkt erg aantrekkelijk, maar aan beleggen met een hefboom zit ook een grote keerzijde. Je kunt namelijk ook flink in de schulden terecht komen. Na afloop van de afgesproken CFD-periode, wordt je winst of verlies verrekend met je saldo. Je winst of verlies wordt bepaald door het verschil tussen de openingskoers en de sluitingskoers te berekenen.

Broker reviews

Wij bespreken de mogelijkheden van deze cryptobrokers en geven onze beoordeling. Op basis hiervan kun je de brokers met elkaar vergelijken en kun je kiezen welke broker bij jou past.

Het is van groot belang om een weloverwogen keuze te maken alvorens je gaat handelen in cryptocurrencies. De valuta van cryptocurrencies zijn zeer volatiel. Dit brengt het risico met zich mee dat je een investering volledig kan kwijtraken. Beleg daarom alleen met geld dat je bereid bent te verliezen.

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange